Kipfilet, broccoli, pasta tagliatelle en kaassaus

Wederom een lekker gerecht met kip, ditmaal met broccoli.
Deze maaltijd is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.
Dit gerecht is snel te bereiden en de ingrediënten zijn het hele jaar door te verkrijgen.
In plaats van kaassaus is dit gerecht ook erg lekker met groentesaus, dit recept kunt u vinden in het blog broccoli, kipfilet met tagliatelle en groentesaus.
Ingrediënten 
- Olijfolie
- Tagliatelle
- Broccoli
- Kip (kipfilet of kipstukjes)
- Kaassaus

Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Wok (of hapjespan)
- Maatbeker
- 2 Pannen

Bereiding (bereidingstijd is circa 15 minuten)
Snijd allereerst de kipfilet in kleine reepjes of stukjes. Giet een beetje olijfolie in de wok of hapjespan. Verwijder de roosjes van de broccoli en was deze kort in stromend water. Vul twee pannen met water en zet deze op het vuur. Vul de ene pan met de tagliatelle pasta en de andere pan met de broccoli roosjes. Bereidt de tagliatelle pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, doorgaans moet deze circa 6 tot 8 minuten koken.
De broccoli dient ongeveer dezelfde tijd te worden gekookt, zodat deze beetgaar te verwerken is in het gerecht. Bak in de tussentijd de kipfilet stukjes mooi goudbruin. Vul de maatbeker met wat water en voeg de mix voor kaassaus toe, mix dit goed tot een stevig geheel. Giet nu het water van de broccoli en de tagliatelle pasta af en voeg de broccoli en de tagliatelle pasta bij de kip. Roer tot slot de kaassaus goed door de mix van tagliatelle pasta , broccoli en kip en laat die een paar minuten koken.

Eet Smakelijk!

Probeer ook eens deze gerechten met kip;
- Kip met broccoli en krieltjes in groentensaus
- Kip met een wrap, boontjes en ananas
Bloemkool met kip en kaas
- Zoete en frisse kipkarbonade
- Wrap met kip en sla





Geen opmerkingen:

Een reactie posten