Is broccoli gezond?

Broccoli is lekker bij veel verschillende vlees of vissoorten. Ook is het een groente die goed te verkrijgen is.
Maar is broccoli wel een gezonde groente om te eten? In dit artikel zal worden toegelicht dat broccoli een gezonde groente is die veel vitamine C bevat.

Er zijn studies die beweren dat broccoli een helende werking heeft, zo helpt het mee de huid herstellen wanneer deze is verbrandt ook zijn er studies die uitwijzen dat broccoli bepaalde kankersoorten helpt te voorkomen. Tevens is broccoli erg goed voor de ogen.
Hoe komt het dat broccoli zo gezond is voor een mens? Broccoli staat bol van de vitaminen, zo bevat een broccoli vitamine A, C en E. Wanneer je een klein stronkje broccoli eet is het lichaam al in staat om gifstoffen gemakkelijker af te voeren.

Hoe is broccoli te bereiden
Broccoli kan op veel manieren bereid worden. Broccoli kan worden gekookt in een pan met water, broccoli kan worden gestoomd in een stoommachine of worden geroerbakt.
Al deze manieren van broccoli bereiden is gezond, echter wordt de voorkeur gegeven aan het stomen van de broccoli. Door groenten te stomen behoudt deze beter zijn smaak en blijven vitaminen behouden.
Een andere lekkere manier om broccoli te bereiden is om het te roerbakken, dan blijft het ook lekker stevig van structuur.

Gerechten met broccoli
- Pasta tagliatelle met kip, krieltjes en broccoli in groentensaus
- Pasta tagliatelle met kip, krieltjes en broccoli in kaassaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten