Schelpjes pasta met aubergine

Opnieuw een gerecht voor pastaliefhebbers. Eerder gaf ik al een recept voor pittige spaghetti met groenten.
Dit pasta gerecht is wederom snel te bereiden, in circa 20 minuten heeft u een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten voor 2 personen
- Schelpjes pasta (circa 300 gram)
- Pijnboompitten (circa een half bakje)
- Olijfolie (circa 2 eetlepels)
- Knoflook (circa 2 tenen)
- Aubergine
- Rode paprika
- Trostomaten (circa 300 gram)
- Griekse yoghurt (circa 3 eetlepels)
- Chilipoeder (circa 1 theelepel)
- Gedroogde Italiaanse kruiden (circa 1 theelepel)
- Basilicum (circa een half bakje)

Bereidingswijze
Kook de schelpjes pasta gaar zoals op de verpakking wordt aangegeven.

Snijd eerst alle groenten dit werkt het gemakkelijkst.
Te beginnen met de knoflookteentjes, snijd deze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de aubergine en de trostomaten. Vervolgens is het de beurt aan de rode paprika, deze dient in repen van circa 1 centimeter gesneden te worden.

Pak nu een wok of hapjespan en voeg hier de olijfolie toe. Laat de olie warm worden en fruit de gesneden knoflooktenen hier circa 30 seconden in. Voeg hier vervolgens aubergine en de paprika aan toe en laat dit gedurende 3 minuten bakken. Voeg vervolgens de tomaten hieraan toe en bak dit twee minuten mee.
Nu is het tijd om de Griekse yoghurt, de chilipoeder en de gedroogde Italiaanse kruiden toe te voegen.
Schep het geheel nog circa 2 minuten goed door.

Pak de borden en leg hier wat schepjespasta op, voeg hier vervolgens de groenten/saus aan toe.
Tot slot kunt u de pijnboompitten en de basilicum erover strooien.

Eet Smakelijk!

Tip: Je kunt ook dit gerecht combineren met andere pasta's. Voor meer smaak kunt u peper/zout toevoegen en eventueel bestrooien met wat geraspte kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten